Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 23 Μαρτίου 2006

Εθνική(?) Εορτή

Έτυχε σήμερα, λίγες μέρες, πρίν την Εθνική μας Εορτή (μια από τις πολλές που έχουμε), να διαβάσω ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο. Μπορεί το ερέθισμα του αρθογράφου να προέκυψε μετά την απόφαση του ΕΣΡ να κλείσει τον ραδιοφωνικό σταθμό BEST Radio για τα όσα ο γνωστός για την αθυροστομία του – ειδικά όσο αφορά στην επίσημη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τους ρασοφόρους – κος Ψαριανός, σχολίαζε από την εκπομπή του ή για να είμαστε ακριβείς, για τον τρόπο με τον οποίο σχολίαζε.
Δεν ξέρω – και δεν με ενδιαφέρει – αν συμφωνείτε με τις απόψεις του Ψαριανού (εγώ συμφωνώ), δεν ξέρω – και επίσης δεν με ενδιαφέρει – αν συμφωνείτε με τη λογική του ΕΣΡ να καταδικάσει ένα ολόκληρο ραδιοφωνικό σταθμό και τους εργαζομένους σε αυτόν, για τα όσα λέγονται από ένα μόνο άτομο σε μία μόνο εκπομπή (εγώ θεωρώ την απόφαση φασιστική), αλλά η ουσία είναι ότι τελικά είμαστε θεοκρατούμενο κράτος είτε μας αρέσει, είτε όχι και όλη αυτή η κουβέντα που έγινε πρίν κάμποσους μήνες σχετικά με το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους μου ακούγετε πλέον σαν απόπειρα διαχωρισμού σιαμαίων. Όλοι καταλαβαίνουν την αξία της, αλλά κανείς δεν θέλει να πιάσει το νυστέρι.
Το άρθρο έχει ενδιαφέρον, γιατί λέει (με ακραίο τρόπο) αυτά που μας είναι γνωστά από τη μέρα που αρχίζουμε να σκεπτόμαστε (για κάποιους στα 18 για πολλούς περισσότερους μετά τη σύνταξη).
Διαβάστε εδώ περισσότερα και τα σχόλια κρατήστε τα για τον εαυτό σας, γιατί όπως λένε και στην Εκκλησία «Πίστευε και μη, ΕΡΕΥΝΑ!»


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: