Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 27 Μαρτίου 2006

Ποιά παρέλαση;

Λοιπόν, αυτό το θέμα με τις παρελάσεις έχει αρχίσει και μου σπάει τα νεύρα! Πριν από κάποια χρόνια, είχαμε τους θερμοκέφαλους οι οποίοι δεν ήθελαν να κρατάει τη σημαία, αλλοδαπός μαθητής θέτοντας τις πλέον ηλίθιες δικαιολογίες όπως ότι οι καθηγητές είναι πιο «χαλαροί» στη βαθμολογία με τους αλλοδαπούς. Το ότι τα βλαστάρια τους προφανώς αποδεικνύονται στουρνάρια σε σχέση με τους Αλβανούς ή τους Σκοπιανούς ή τους Γερμανούς (τουλάχιστον δεν τους φταίνε οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι αλλοδαποί), δεν το λαμβάνουν υπόψη.
Τώρα έχουμε καινούριο φρούτο (ξεκίνησε από πέρυσι) και έχουμε αυτούς που θέλουν να καταργηθούν οι παρελάσεις!
Το επιχείρημά τους; Είναι απομεινάρια της δικτατορίας! Το επιχείρημα της άλλης πλευράς; (Όχι της Χρυσής Αυγής, γιατί αυτοί δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά σιδερογροθιές και πεταλούδες) Η παρέλαση είναι παράδοση!
Μα καλά και οι μέν και οι δε … είστε σοβαροί! Πατάτε καλά στη γη ή σας την έχει βαρέσει η πολύ τηλεόραση στο κεφάλι; Φριτεζοκέφαλοι με δανεικές γνώμες!
Από πότε η εκθείαση της στρατιωτικής υπεροχής μιας χώρας, το συνονθύλευμα πολιτικών και οι αερολογίες τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι παράδοση;! Εγώ είχα την εντύπωση ότι παράδοση είναι τα δημοτικά τραγούδια, το πέταγμα του χαρταετού, το αρνί στη σούβλα και το Χρηστός Ανέστη στις 12 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (αναφέρω αυτά γιατί είναι και επίκαιρα).
Όχι, το να τραβολογάνε τους μαθητές να περπατάνε σαν στρατιωτάκια, δεν είναι παράδοση, το να περνάνε οι στρατιώτες και να ακούς από τα μεγάφωνα μεγαλοστομίες του στυλ («χειροκροτήστε τους φρουρούς των συνόρων μας και της ελευθερίας μας»), δεν είναι παράδοση. Το να δηλώνουν όλοι αυτοί υποταγή (σεβασμό υποτίθεται) στους ρασοφόρους και τους άχρηστους που εκλέγουμε κάθε τέσσερα χρόνια, δεν είναι παράδοση.
Από την άλλη αγαπητοί της «Αντιεξουσιακής Πάλης» (και κάθε αναρχοαυτονομιστής που μπερδεύει την ελευθερία με την αναρχία, τον σοσιαλισμό με τον κομμουνισμό, τον Μαρξ με το Γιώργο Θαλλάση και τη δημοκρατία με την αποχαύνωση), μάλλον έχετε διαφορά φάσης, γιατί προς ενημέρωσή σας η Χούντα του Παπαδόπουλου έχει τελειώσει εδώ και χρόνια (περίπου 30). Εσείς τώρα ξυπνήσατε από το λήθαργό σας και ανακαλύψατε ότι ΑΚΟΜΑ γίνονται παρελάσεις;! Άντε γυρίστε πλευρό, και ξαναδείτε το όνειρο.
Από τα 18 μου χρόνια ως μαθητής, τα επτά (7) συμμετείχα στις παρελάσεις του σχολείου και από μικρό παιδί, ήθελα να πηγαίνω στις παρελάσεις, να δω τα άρματα, να δω τα αεροπλάνα, να δω τους ΟΥΚάδες και τους ΛΟΚατζήδες.
Το μόνο που άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι πλέον μου τι δίνει να βλέπω δύο παρελάσεις (μία μαθητική και μία στρατιωτική). Μου τι δίνει, γιατί πλέον στις παρελάσεις είναι περισσότεροι οι επίσημοι και οι κάμερες, παρά ο κόσμος. Είναι περισσότερα τα φουλάρια των Λοκατζήδων, παρά οι πλαστικές σημαίες στα χέρια των παιδιών. Είναι περισσότεροι οι παππούδες, παρά τα παιδιά.
Μου τη δίνει που πλέον στις παρελάσεις θα δω το ίδιο άρμα που είδα τη πρώτη φορά που πήγα παρέλαση, θα ακούσω το ίδιο εμβατήριο και το ίδιο σχόλιο και που ΔΕΝ θα δω το άνθρωπο που πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο, το αντάρτη που πολέμησε το Γερμανό ή ακόμα και το Μακεδονομάχο που πολέμησε τους Βούλγαρους. Μου τη δίνει που δεν θα δω τα ζωντανά κομμάτια της ιστορίας του τόπου μου, αλλά θα τρώω στη μάπα τα ζωντανά απολιθώματα της πολιτικής. Βλέπεις οι μεν δεν ζούνε πια και οι δε δεν λένε να ψοφήσουν!
Η αλήθεια είναι ότι πλέον οι παρελάσεις δεν έχουν την αίγλη που είχαν και δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που εξυπηρετούσαν (είτε καλός, είτε άσχημος).
Η κατάργησή τους δεν είναι λύση. Και εγώ μεγάλωσα με παρελάσεις, αλλά όταν πέθανε ο Παπαδόπουλος δεν έκλαψα, αλλά έκανα πάρτη. Μιλιταριστής δεν είμαι (το στρατό το σιχαίνομαι και τους στρατιωτικούς τους θεωρώ χειρότερους και από Δημόσιους υπαλλήλους), αλλά θέλω να βλέπω τα F16, για να επιβεβαιώσω, όχι ότι ο τόπος μου είναι ασφαλής, αλλά ότι τα λεφτά που μου ρουφάνε, πάνε (ένα μέρος τους) εκεί που λένε. Και στη τελική η παρέλαση είναι ένα πανηγύρι. Ένα πάρτη του κράτους.
Απλά αυτό το πάρτη, πρέπει να αλλάξει DJ και μουσική. Να γίνει λίγο πιο σύγχρονο, γιατί καλό το “ A casa d’ Irene” και το βερμούτ, αλλά ο Tiesto και η Vodka πουλάνε σήμερα.
Τι νόημα έχει να βλέπω τους μαθητές της χώρας όταν τους έχω χεσμένους και ξοδεύω για αυτούς ένα ελάχιστο 2%; Τι να τον κάνω όλο αυτό το στρατό, όταν τα εθνικά ζητήματα λύνονται στο διπλωματικό τραπέζι και τους φαντάρους τους έχω για να ξεσκατίζουν τις τουαλέτες των αξιωματικών; Τι να τους κάνω όλους αυτούς τους επισήμους όταν κατά βάθος θέλω να τους πετάξω τη σάπια τομάτα που αγόρασα 3,60€ (τρείς κι εξήντα) στα μούτρα; Όταν κάθε φορά που τους βλέπω μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι;
Αφού δεν έχουμε πλέον πραγματικούς ήρωες να δούμε (αφού οι περισσότεροι έχουν πεθάνει), ας βλέπουμε τους σημερινούς ήρωες. Ας βλέπουμε τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς (που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα κάθε μέρα).
Ας βλέπουμε τους εθελοντές από τις χιλιάδες εθελοντικές οργανώσεις της Ελλάδας (ΕΟΔ, ΑΡΣΙΣ, Το Χαμόγελο του Παιδιού …)
Ας βλέπουμε τους συνταξιούχους που πασχίζουν με την ανύπαρκτη σύνταξη να επιβιώσουν σε ένα τόπο με ανύπαρκτο (σε υποδομές) σύστημα δημόσιας υγείας και ανύπαρκτα (σε υποδομές και προσωπικό) κέντρα υγείας και νοσοκομεία.
Ας βλέπουμε τους χιλιάδες ανέργους ηλικίας 40+ που αγωνιούν για τη δουλειά τους (Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, Βιοκαρπετ, Sex Form, Palco …).
Ας βλέπουμε όλα αυτά τα παιδιά (ενός κατώτερου για πολλούς θεού) που το να μάθουν να στέκονται όρθια ή να πουν δύο απλές λέξεις είναι πραγματικός άθλος.
Ας βλέπουμε όλους αυτούς που δουλεύουν 14 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για να τα βγάλουν πέρα.
Χέστηκα για τον υπέρβαρο ρασοφόρο, χέστηκα για τις δηλώσεις περί ελευθερίας και δημοκρατίας, χέστηκα για το αν θα δω ομοιόμορφα ντυμένους μαθητές, χέστηκα για τα γερμανικά Leopard, τα αμερικάνικα F-16 και τα σουηδικά ραντάρ.
Θέλω να δω Ελλάδα!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: