Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 27 Απριλίου 2006

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής

Όπως είχα πεί πρίν κάποιες μέρες, εδώ στο Βόλο, έχουμε πήξει στους αθλητές αυτές τις μέρες. Τη μία με το All Star Game, τώρα με το Πανευρωπαϊκό Ενόργανης Γυμναστικής, πέρισυ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες… φαίνεται πως το θέλει ο Βόλος, το αθλητικό του γεγονός.

Το κακό όμως με όλα αυτά (καθότι Ελλην, δεν γίνεται να μην κάνω και ένα παράπονο!), είναι ότι όσο το καταλάβατε εσείς που είστε εκεί που είστε (δηλαδή εκτός Βόλου), άλλο τόσο το καταλάβαμε και εμείς.

Βρε παιδί μου, κοτζαμάν Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γίνεται στη πόλη και ενώ θα περίμενες να έρθεις και να δεις τη πόλη τίγκα στο banner και τη σημαία (εντός ορίων πάντα, δεν λέω να γίνει και η πόλη σαν γύφτικο τσαντήρι – καμία νύξη κατά της κουλτούρας των Ρομ), το μόνο που υποδηλώνει ότι "κάτι παίζει" είναι τα πυροτεχνήματα που έριξαν εχθές το βράδυ για την έναρξη και το γεγονός ότι μας θυμήθηκε ο ΕΦΕΝΤΗΣ Νάκος Θάνος.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι πολύ ησυχία βρε παιδί μου. Εντάξει, θέλουμε και λίγο τη ρεκλάμα μας, κάτι για να μπούμε μέσα στο κλίμα. Γιορτή έχουμε ρε γαμώτο και θα αφήσουμε το "σπίτι" αστόληστο;! Και στο All Star Game τα ίδια, ένα banner εδώ και ένα banner παραπέρα (από το Βόλο μέχρι τη Νέα Ιωνία, είδα δεν είδα μόλις 2-3 αναφορές στο γεγονός). Για τους Ολυμπιακούς να μην κάνω καμία νύξη. Ευτυχώς που είχαμε και κάλυψη των αγώνων από την ΕΡΤ και καταλάβαμε ότι κάτι γίνεται στη πόλη μας.

Μήπως τελικά είμαι εντελώς off; Μήπως τελικά, το σωστό είναι να μην ταράζουμε τους φυσιολογικούς ρυθμούς της πόλης;! Μήπως τελικά όλα αυτά – αφίσσες, banners, κλπ. – δεν είναι τίποτα παραπάνω από ρύπανση;!

Αυτό που ξέρω και έμαθα από το Πανεπιστήμιο είναι η βασική αρχή των Μαθηματικών "Κάθε πρόβλημα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία βέλτιστη[1] λύση". Συνεπώς κάποιος τρόπος θα υπάρχει και η ρεκλάμα να γίνει και οι ρυθμοί της πόλης να μην διαταραχθούν και ρύπανση να μην προκληθεί. Λίγη περισσότερη δημοσιότητα λείπει από πλευράς Δήμου.

Αξίζει όμως να αναφέρω την πολύ όμορφη παράσταση της τελετής έναρξης, με τίτλο "Με βήμα Αργώ[2]" σε σκηνοθεσία – χορογραφία Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Τελετή έναρξης

[1] βέλτιστος: -η, -ο επίθ. (Κ -ίστη, -ιστον) κάλλιστος, άριστος, χρησιμότατος (Μέιζον Ελληνικό Λεξικό)
[2] Αργώ: το πλοίο , το οποίο κατασκεύασε ο ναυπηγός Αργος και στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες κατά τη διάρκεια της Αργοναυτικής εκστρατείας. Ονομάστηκε έτσι εξ αιτίας της ταχύτητας του [αργός = γοργός]. Ήταν το τελειότερο πλοίο της εποχής του διότι εκτός της ταχύτητας του, είχε και το προφητικό χάρισμα εξαιτίας του ξύλου από το οποίο ήταν κατασκευασμένο [μαντικό ξύλο από το μαντείο της Δωδώνης].


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: