Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 5 Μαΐου 2006

Είναι τρελοί αυτοί οι κινέζοι!

ll.jpg

Καλά αυτοί οι Κινέζοι όσο τους θαύμαζω, τόσο με απογοητεύουν. Υποτίθεται ότι κρατάνε τις επάλξεις του τελευταίου κομμουνιστικού κράτους, υποτίθεται τρίζουν τα δόντια στους Αμερικάνους, υποτίθεται κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν το μεγάλο και αρχαίο πολιτισμό τους, αλλά πήγαν και δημιούργησαν την Orange County.

Τί είναι; Είναι μια πιστή αντιγραφή της πόλης (ή περιοχή, ποτέ δεν κατάλαβα πόσα είδη πόλεων έχουν η Αμερικάνοι) Orange County του Los Angeles. Και όταν λέω πιστή αντιγραφή, εννοώ ΠΙΣΤΟΤΑΤΗ. Οι δρόμοι, τα παρτέρια, τα σπίτια, οι τοίχοι, ακόμα και τα έπιπλα μέσα στα σπίτια ΟΛΑ είναι made in USA!

Και μη φαντάζεστε ότι πρόκειται για κάποιο θεματικό πάρκο, ούτε (καν) για χώρο εκπαίδευσης κατασκόπων, αλλά για κανονικότατα σπίτια, τα οποία έχουν αγοραστεί από Κινέζους και στα οποία κατοικούν.

kff.jpg

Καλά μιλάμε για το απαύγασμα τις ηλιθιότητας. Είχα τους Ιάπωνες για τόσο θύματα και fashion victim, αλλά οι Κινέζοι φαίνεται ότι μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και πάνε για το χρυσό (και για το κύπελο και το πρωτάθλημα και όλα τα βραβεία).

Μιλάμε για το λαό ο οποίος δημιούργησε λαμπρότατο πολιτισμό (ισάξιο των Ελλήνων όπως λένε). Μιλάμε για το λαό, του οποίο το όνομα της χώρας Κίνα (στα κινέζικα Τσούνγκ Γκουό) σημαίνει το "κέντρο του κόσμου" (ή σύμφωνα με άλλους "Μεσαίο Βασίλειο". Μιλάμε για το μοναδικό λαό (μετά τους Έλληνες) οι οποίοι πραγματικά θεωρούσαν ότι ήταν το κέντρο του κόσμου (υπάρχει στη Κίνα το αντίστοιχο του Ομφαλού της Γης που έχουμε στους Δελφούς).

Τέτοια ξεφτίλα ρε γαμώτο δεν το περίμενα.

Θα έβαζα και φωτογραφίες να δείτε, αλλά γαμιέται πάλι το wordpress.com και δεν μπορώ να ανεβάσω καμία. Επιφυλάσομαι να ανεβάσω κάποιες αργότερα, αλλά μέχρι τότε ρίξτε μια ματιά στο site (είναι στα κινέζικα).

Φωτογραφίες εδώ και εδώ.

[από digg]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: