Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 22 Μαΐου 2006

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

Είχα ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα της χρονιάς.

Σάββατο: Νίκησαν οι Lordi στη EuroVISSIon!

Κυριακή (Κωνσταντίνου και Ελένης): Είδα το Κώδικα Ντα Βίντσι!

Εξηγούμε…

Γιατί ήταν υπέροχο το Σάββατο; Γιατί στη χώρα που θεωρείτε ότι πάς Έλλην, Χριστιανός (Ορθόδοξος), πας Μουσουλμάνος, Τούρκος, πας μη Ορθόδοξος, αιρετικός/σατανιστής, νίκησε ένα hard rock συγκρότημα με "σατανιστική" εμφάνιση. Και μάλιστα για μένα, το κερασάκι στη τούρτα ήταν ότι και η Ελλάδα τους έδωσε το 12άρι. Δεν μπορούσα να λάβω μεγαλύτερη χαρά από αυτό. Όχι ήταν τρελλάθηκα με το τραγούδι, αλλά όπως και για τους περισσότερους το θέμα είναι ότι οι Lordi, τάραξαν τα νερά της ξενέρωτης EuroVISSIon και άνοιξαν το δρόμο για τα rock τραγούδια (και βεβαίως προκάλεσαν όλους τους Ελληνορθόδοξους).

"Νιώθουμε υπέροχα, νιώθουμε περίεργα", είπε ο Mr Lordi. "Ένα ροκ γκρουπ κέρδισε σε ένα ποπ διαγωνισμό", είπε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φαν της ροκ, όλους τους φαν των Kiss, των ωραίων σόου και κυρίως όλους τους ανοιχτόμυαλους, που δεν είναι προκατειλημμένοι και δεν κρίνουν κάποιον μόνο από την εμφάνισή του.

(movie spoiler)

Γιατί ήταν υπέροχη η Κυριακή; Γιατί την ημέρα που γιορτάζετε η μνήμη του βασιλιά που εφήβρε το Χριστιανισμό, είδα τη ταινία που (υποτίθεται) ότι αποκαλύπτει αυτή ακριβώς την απάτη. Ο χριστινισμός δεν είναι τίποτα παρά η πετυχημένη προσπάθεια του Βασιλέα Κωνσταντίνου (του Βυζαντινού ντε), να διατηρηθεί στο θρόνο και να ενώσει το Βυζάντιο (που εκείνη την εποχή, περιελάμβανε Ρωμαίους δηλ. δωδεκαθεϊστές ή παγανιστές, Έλληνες δηλ. δωδεκαθεϊστές ή παγανιστές, μουσουλμάνους, εβραίους και κάποιους (ούτε εβραίοι, ούτε παλαιστίνιοι) οι οποίοι μιλούσαν για κάποιον Ιησού) κάτω από ένα κοινό πιστεύω. Τελικά τους ένωσε και μαζί με την μαμά του (την Αγία Ελένη ντε) έφτιαξαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Χριστιανισμό. Για αυτό το λόγο τους γιορτάζουμε.

Εαν το δείτε συνολικά, αυτός ο μήνας, θα πρέπει να αφοριστεί από την Εκκλησία. Ο Παπανδρέου προτείνει μια "τουρκάλα άπιστη" ελληνίδα μουσουλμάνα για υπερνομάρχη, οι "σατανιστές" Lordi εξητάρουν τα πλήθη, ο κώδικας Νταβίντσι βγαίνει στις αίθουσες και όλα αυτά μετά και την αποκάλυψη του ευαγγελίου του Ιούδα.

Απανωτά τα χτυπήματα, ούτε από που τους πρωτοήρθε δεν έχουν καταλάβει. Εμ, για αυτό δεν έχουν οργανώσει κανένα συλλαλητήριο. Για ποιο θέμα να πρωτοοργανώσουν συλλαλητήριο;

Για μένα πάντως το καλύτερο ήταν και θα είναι η άποψη ότι ο Κωνσταντίνος εφήβρε το Χριστιανισμό. Δεν μπορώ να το πιστέψω απόλυτα και αψήφιστα, αλλά με εξιτάρει η ιδέα ότι μπορεί να είμαστε πράγματι θύματα της μεγαλύτερης απάτης και συγκάληψης στην ιστορία του ανθρώπου!

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος ποτέ δεν προέδευσε πιστεύοντας τυφλά σε ότι λέει η οποιαδήποτε πίστη, αλλά αμφισβητώντας τη κάθε πίστη!

Υ.Γ. Ξέρετε σε πόσες θρησκείες εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για καλύτερη ζωή; Σε εκατοντάδες.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: