Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 17 Ιουνίου 2006

Το βραβείο μας

Μόλις μπαίνει το καλοκαίρι, δύο πράματα μου συμβαίνουν. Το πρώτο είναι ότι χάνω την όρεξη για δουλειά. Το δεύτερο είναι ότι κοιτάω όλη την ώρα έξω από το παράθυρο του γραφείου.

Ζηλεύω (σχεδόν θανάσιμα) τους εκπαιδευτικούς (δασκάλους, καθηγητές, κλπ) οι οποίοι έχουν την ανέλπιστη για πολλούς από εμάς τους πληβίους δυνατότητα μόλις τελειώσουν οι πανελλήνιες να αρχίσουν τις διακοπές τους! Και μιλάω για διακοπές μετ' αποδοχών για 2 ολόκληρους και συνεχόμενους μήνες. Δηλαδή, για 2 ολόκληρους και συνεχόμενους μήνες τους πληρώνουν για να κάνουν διακοπές!

Εγώ πέρισυ το καλοκαίρι δεν πήγα καθόλου διακοπές (εκτός από τρείς μέρες το Δεκαπενταύγουστο) και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσω, γιατί οι διακοπές ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι/θεωρείται πολυτέλεια. Οι διακοπές είναι ανάγκη, εξίσου σημαντική με το φαί, τον ύπνο.

Γιατί μετά τις διακοπές, δεν "φορτίζεις απλά τις μπαταρίες σου", αλλά κάνεις σωστή αναδιοργάνωση του εαυτού σου. Ολόκληρο το είναι σου επανατοποθετείτε, το κορμί σου το μυαλό σου δημιουργούνται ξανά από την αρχή, ξαναγιενέσαι, γίνεσε ξανά έφηβος, μικρό παιδί… γελάς, χαίρεσαι, τρώς, πίνεις, διασκεδάζεις, ζείς, όπως θα έπρεπε να ζούμε κανονικά και δεν επιβιώνεις απλά.

Οι διακοπές είναι το βραβείο που σου αξίζει, γιατί κατάφερες να επιβιώσεις, ένα ολόκληρο χρόνο, γιατί δυστυχώς πλέον επιβιώνουμε και δεν ζούμε.

Οι διακοπές είναι το βραβείο μας.

Καλές διακοπές σε όλους μας!

(σημ. δυστυχώς ακόμα ΔΕΝ ξεκίνησα τις διακοπές μου, αλλά θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή) 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: