Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 25 Σεπτεμβρίου 2006

Έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε το κόσμο όλο

Είπαμε, να έρθει η εξουσία πιο κοντά στη τεχνολογία, είπαμε πως πρέπει η εξουσία στην Ελλάδα να βοηθήσει τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, είπαμε να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στις Νέες Τεχνολογίες και τί κατάλαβαν;

Κατάλαβαν, ότι το InternetΣ* είναι ένα τσάμπα πράγμα που μπορείς να βρείς το κάθε μαλάκα χωρίς να σηκωθείς από τη καρέκλα σου και να μιλήσεις με όλο το κόσμο και να επικοινωνήσεις με χιλιάδες κόσμου σε όλη τη γη και πως οι νέες τεχνολογίες είναι πολύ κούλ και όλοι οι σύγχρονοι και γαμηστεροί πολιτικοί πρέπει να έχουν κάτι από Νέα Τεχνολογία, ένα mail, ένα laptop, ένα οτιδήποτε gadget, κάτι ρε πούστη μου για να δείξουν και αυτοί ότι είναι πολύ κοντά στις Νέες Τεχνογίες και τις καραγουστάρουν και είναι μαζί μας και συμφωνούν όταν λέμε Όχι στο ακριβό Internet, σπάστε το μονοπώλειο του ΟΤΕ, απελευθερώστε τις τηλεπικοινωνίες, προχωρήστε σε αδειοδότηση (παραπάνω της μία άδειας) για το WiMax, δώστε κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν στις Νέες Τεχνολογίες, βοηθήστε επιτέλους αυτή τη γαμοχώρα να προοδεύσει τεχνολογικά.

Και πώς χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία που τόσο γουστάρουν;

Τη περασμένη εβδομάδα, χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο και είχα τη τιμή να με καλέσει προσωπικά ο Σάκης Κοκκίνης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου! Καλά μιλάμε για χλίδα… ο σούπερ ντούπερ υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας, ο κοψοκώλης της Κεντρικής Ελλάδος, ο Mr. ASTRA TV/FM με κάλεσε εμένα προσωπικά. Μπήκε στο κόπο και σήκωσε το ρημάδι το τηλέφωνο για να με καλέσει ο ίδιος προσωπικά!

Αμ δε! Τηλεφωνητής ήταν που προφανώς έπερνε στη τύχη όλα τα τηλέφωνα της περιοχής και προφανώς είχε έρθει η σειρά μου.

Μπράβο ρε Σάκη… ωραία χρήση της τεχνολογίας κάνεις!

ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ, Πρίτζο από αντίδραση θα ψηφίσω! (Λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα)

Σήμερα είχα τη χαρά να λάβω το παρακάτω email σε διεύθυνση η οποία αντιστοιχεί σε ιστοσελίδα η οποία ΔΕΝ είναι online ή για την ακρίβεια υπάρχει μόνο ένα Under Contruction.

 
Φίλες και φίλοι, Το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνούμε εύκολα και αποτελεσματικά.
Μέσω των νέων τεχνολογιών αλλά-ζουμε κάνουμε τη ζωή μας ποιό εύκολη και μπορούμε να ενημερωνόμαστε με σε βάθος και για όλα τα ζητήματα. Σαν πρόεδρος του ΚΕΑΝ έχω δώσει μάχες για την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Τώρα έχει έρθει ή ώρα για τη μάχη στην Αθήνα!

Η Αθήνα αλλάζει και για την αλλαγή αυτή απαραίτητη είναι η συμμετοχή σου .
Με τη ψήφο σου μπορείς με τη συμμετοχή σου τα αλλάζεις όλα.
Μπες στη μάχη ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ
 

Η απάντησή μου στο κο Μιλιώνη (την οποία έστειλα και με email) είναι η εξής:

Κύριε Μηλιώνη,

Αν και συμπαθητική η φυσιογνωμία σας, μου είναι παντελώς άγνωστη για τον εξής ένα και βασικό λόγο. ΔΕΜ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ Ή ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ!

Εφόσων όμως μου δίνεται τη δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί σας και βασιζόμενος στο παρακάτω από τα λεγόμενά σας, έχω να πω τα ακόλουθα.

Σαν πρόεδρος του ΚΕΑΝ έχω δώσει μάχες για την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Τσάμπα ο κόπος σας αφού δεν έχετε μάθει τί εστί SPAM! Λυπάμαι!

Το ότι δεν είμαι κάτοικος ή δημότης Αθηνών, το ότι ΔΕΝ σας γνωρίζω (ούτε καν εξ’ όψεως), το ότι έχετε στείλει σε ένα email, το οποίο αναφέρετε σε ιστοσελίδα η οποία δεν είναι online – συνεπώς ανάθεμα και αν έχετε επισκευθεί ποτέ την ιστοσελίδα, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου περί spam.

Με το θάρρος που μου δίνεται ενοχλώντας με, σας συνιστώ τα ακόλουθα.

1. Αν έχετε αναθέσει την προβολή σας σε κάποια εταιρία, την επόμενη φορά να μην τους προτιμήσετε, γιατί σας κάνουν κακό.

2. Αν έχετε αναλάβει την προβολή σας μόνος σας, την επόμενη φορά να την αναθέσετε σε κάποια εταιρία.

Σας εύχομαι κάθε αποτυχία στις προσεχείς εκλογές, γιατί αν οι ίδιοι οι άνθρωποι της τεχνολογίας δεν γνωρίζουν να τη σέβονται, τότε καήκαμε!

Με εκτίμηση

Μία χαμένη ψήφος

Αυτό είναι από κάθε πλευρά SPAM! Ο κος στέλνει εντελώς στα τυφλά emails για να μας πεί ότι το InternetΣ είναι γαμάτο!

Δυστυχώς δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις, αυτές που αναφέρω.

Και μετά αναρωτιόμαστε αν στραβός ειν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

* InternetΣ: Έτσι συνήθιζε να γράφει και να αποκαλεί το Internet ένας φίλος, με τον οποίο περάσαμε χιλιάδες ώρες προσπαθώντας να εξηγήσουμε σε πελάτες διάφορα για εκείνους ακατανόητα που αφορούσαν το Internet, τα πρώτα χρόνια, όταν δουλέυαμε μαζί στο Support μεγάλου -εκείνη την εποχή- ISP.


Responses

 1. Αγαπητέ συνοδοιπόρε Νικόλα, χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους βρίσκω κάποια ψυχή να στηθεί δίπλα μου στον αγώνα κόντρα στην Ο.Α. ( Ολοκληρωτική Άγνοια ) του ΙντερνετΣ. Χρόνια τώρα – έχουν ασπρίσει τα γένια μου από τότε – φωνάζω ότι πρέπει κάποιος ψηφιακός μπόγιας να βρεθεί να μαντρώσει όλους τους ψηφιακά αναλφάβητους και να τους αδειάσει στον Ψηφιακό Κεάδα του σήμερα.

  Εις μάτην όμως τελικά. Κανένας Χριστιανός δε βρίσκεται – που να αγιάσουν τα χεράκια και το στοματάκι του – να βγεί και να πεί έγω από τα δόντια την κατάσταση ως έχει. Να πεί δηλαδή για τους χρήστες και τους παρασιτικούς χρήστες, θύματα της Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας και Διαφήμησης που όλοι διάβασαν σε *.πιντιεφ το The art of Zen in Marketing Communication και ξαφνικά έγιναν (κα)γκουρού στο αντικείμενο.

  Όχι κύριε πολιτικέ δε μασάμε. Και κυρίως, δε γουστάρουμε να βλέπουμε ούτε τα email σας ( που – αν είναι δυνατόν – κι εκεί ακόμη χρειάζεστε μαθήματα καλλιγραφίας! )ούτε τη φάτσα σας, ούτε και να ακούμε τα ηχογραφημένα σε μια άψυχη ταινία λόγια σας (?).

  Να έχετε τα ούμπαλα ( καμία σχέση με τα καρούμπαλα ), να βγείτε ευθαρσώς να πείτε : Είμαι κασμάς! Δέχομαι φάσκελα! Μουτζώστε με! Προσπαθώ να σας προσεγγίσω με ίν τρόπους μπας και σκυλέψω κανένα ψήφο σας στα μουλωχτα!

  Γιατί κακά τα ψέμματα, στέλνοντας email δεν έχετε ασφαλώς στο προσδόκιμο ψηφοθηροποιμνίο σας 60άρηδες 70μηντάρηδες…. καλά καλά ούτε 50άρηδες! Τα Νέα μυαλά κοιτάτε να σκυλέψετε προκειμένου να σας δώσουν ένα ούπς ( όπως λέει και ο Ευαγγελάτος στη γνωστή γελοία διαφήμηση ) μπας και φτάσετε επιτέλους τα μαχαιροπήρουνα της εξουσίας.
  Και – κλασσικά – μετά στα αρχιδάκια σας. ( το υποκοριστικό μπήκε επί τούτου ). Προκειμένου μετά τη σαλάτα να φτάσετε και στο Οσομπούκο και τη συναγρίδα, θα πατήσετε και στα κεφάλια αυτών που σας σπρώχνουν, γνωστό εις τους αιώνας των αιώνων.

  Γι αυτό κι εγώ θα ξαναψηφήσω συγκεκριμένη παράταξη όταν υπάρξει άνθρωπος με συγκεκριμένο γνώθι σαυτόν και γνώθι σε μένα που είμαι πάντα τελικά ο άμοιρος πολίτης μιας χώρας που χρόνια πουλάει λίγο κρασί λίγο θάλασσα και αγόρια στην ευρώπη, ιστορία και αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στους πολιτογραφημένους Έλληνες, και ξεχωρίζει από Αλβανία και Τουρκία μόνο από τα φυσικά Γεωγραφικά σύνορα τα οποία όλο και πιο αχνά γίνονται στο χάρτη.

  Λυπάμαι αγαπημένοι μου πολιτικοί, αλλά ψήφο θα λάβετε πάλι, όταν κάνετε τη χώρα κράτος. Κι αν δεν ξέρετε τη σημαίνει αυτό, μια βόλτα στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία κ.λ.π. θα σας πείσει.

  Ο γυαλός στραβός είναι Νικόλα, το μόνο που μας μένει είναι να βγάλουμε τη βάρκα στη στεριά , και να συνεχίσουμε με τα πόδια. Όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!

 2. […] Δυστυχώς αυτό δεν είναι το πρώτο πολιτικό spam που λαμβάνω. Στις προηγούμενες εκλογές (δημοτικές), έλαβα ακόμα ένα […]

 3. ΣΑΛΤΑ ΠΗΔΗΞΟΥ ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΑΛΒΑΝΟΕΒΡΑΙΕ,ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ

  ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΣΟΥ!!!

 4. ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ SHOUT

 5. @ΓΑΜΙΑΣ: Φίλε μου, κάνε ένα reset το ρολόι σου, γιατί απαντάς σε post που έγινε πέρυσι! Εκτός αυτού, εξήγησέ μου από πού συμπέρανες ότι είμαι ΚΑΙ Αλβανός ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ;!

  Anyway, για χρήση των παντός spam robots, ενημερώνω το φιλοθεάμων κοινό, ότι ο κος Γαμιάς, έκανε το comment του από το παρακάτω IP
  Author : Ο ΓΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (IP: 213.16.181.73 , isihdarrel.ath.forthnet.gr) E-mail : panbak@gmail.com


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: