Αναρτήθηκε από: Νικόλας | 29 Αυγούστου 2007

Πήρε φωτιά ο κώλος μας

Έκατσα και το σκέφτηκα αρκετά. Τελικά δεν είναι ούτε συνομοσία για τη καταστροφή του πλανήτη, ούτε ο «ξένος δάκτυλος» που δεν γουστάρει τη φάτσα του Κωστάκη, ούτε ο Εξαποδώ, ούτε τα «τσαγκλιά», ούτε τα σκουπίδια, ούτε ο Φούρλας που κρατάει μούτρα στο Κόη, ούτε ο Πολύδωρας που τα βλέπει όλα μέσα από καλειδοσκόπιο, ούτε ο Βουλγαράκης, ούτε η γιαγιά που σκέφτηκε να κάνει το αρνάκι της στο φούρνο, ούτε οι πιτσιρικάδες από τη Καβάλα, ούτε οι «Αλβανοί», ούτε οι οικοπεδοφάγοι, ούτε οι αγρότες που καίνε τα ξερόχορτα, ούτε οι κτηνοτρόφοι που θέλουν βοσκότοπους, κανένας από όλους αυτούς!

Εμείς, είμαστε … ΕΓΩ και ΕΣΥ!

Εμείς που στις 16 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουμε πάλι με κριτήριο τη τσεπούλα μας και το κωλαράκο μας. Εμείς που θα ψηφίσουμε το κο Μαλακόπουλο, «Γιατί είναι καλό και νέο παιδί» (μτφ. φλώρος, γλύφτης, άπειρος και αδαής), ή «Γιατί θα κάνει πολλά για το τόπο μας» (μτφ. μου έχει υποσχεθεί να μου νομιμοποιήσει το αυθαίρετο) ή «Γιατί γνωρίζει τα προβλήματά μας» (μτφ. βόλεψε τον Θανασάκη μου στο Δημόσιο).

Γιατί είμαστε εμείς; Γιατί απλά, εμείς αποφασίσαμε να είναι συντονιστές ο Φούρλας και ο Κόης. Εμείς επιτρέψαμε στο ΚΥΣΕΑ να αγοράσει F16 10 φορές ακριβότερα, αντί για CL-415 (Canadair). Εμείς επιτρέψαμε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μεταθέσει ή αποστρατεύσει άτομα με εμπειρία και να βάλει άτομα άπειρα. Εμείς, είμαστε αυτοί που τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Να συλλάβει τον εμπρηστή, να σεβαστεί το περιβάλλον, να καθαρίσει τα ξερά χόρτα, να σβήσει τη φωτιά.

Ακούω και διαβάζω το εύλογο ερώτημα όλων. «Τί ψηφίζω; Πώς θα τους δείξω ότι είναι άχρηστοι, πώς θα δείξω το θυμό μου και την αγανάκτισή μου;»

  Εγώ δεν πρόκειται να πω σε κανέναν τί και ποιόν να ψηφίσει, γιατί για μένα, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ξεχωριστή περίπτωση. Οι περισσότεροι θέλοντας και μη κάποια στιγμή θα εξελιχθούν σε αυτό που μισούμε. Έναν δημόσιο υπάλληλο σε 365μερη άδεια επί τετραετίας με αποδοχές μερικά χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Γιατί αργά η γρήγορα όλοι τους (καλοί και κακοί) διαπιστώνουν ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, γιατί «Έτσι είναι τα πράματα», «Έτσι λειτουργεί το σύστημα», «Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη».

Ναι! θα συμφωνήσω, έτσι είναι το σύστημα, το σύστημα που εμείς φτιάξαμε. Γιατί κάθε φορά που ακούμε για μη αυτοδύναμη κυβέρνηση τρέμει το φιλοκάρδι μας, λές και η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία, έπαθαν τίποτα τόσα χρόνια που βγάζουν μη αυτοδύναμες μονοκοματικές κυβερνήσεις.

Πάρτε το χαμπάρι ρε ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, λύση δεν είναι ούτε το ΛΕΥΚΟ, ούτε το ΑΚΥΡΟ, λύση είναι να ακουστούν οι πολλές διαφορετικές απόψεις, λύση είναι να μην νομοθετεί και επικυρώνει ο ένας, λύση είναι η πολυκομματική βουλή, λύση είναι να μην ξαναϋπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση, λύση είναι η απλή αναλογική.

Μην ρίξετε ούτε ένα ΛΕΥΚΟ, μην ρίξετε ούτε ένα ΑΚΥΡΟ, ψηφίστε κάποιο άλλο κόμμα και ας μην σας εκφράζει απόλυτα. Άλλωστε τόσα χρόνια αυτούς που ψηφίζατε σας εξέφραζαν;

Δεν θέλω να ξανακούσω τέτοιες γελοιότητες, μορταδέλες, ζαμπονάκια, στάχτες, τσόντες, χαρτοπετσέτες κλπ. Το δικαίωμα του εκλέγειν είναι από τα υψηλότερα δικαιώματα που μας έχει δώσει το Σύνταγμα. Οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το τιμάμε. Η αποχή και όλες αυτές οι μαλακίες είναι σα να φτύνετε το Σύνταγμα. Στη τελική αν δεν σας αρέσει, να πάτε να γίνετε Αμερικανάκια όπου με 13% συμμετοχή εκλέγουν κυβερνήσεις και μετά παραπονιούνται και από πάνω ή ακόμα καλύτερα να πάτε να ιδρύσετε μία δική σας χώρα και να βάλετε Βασιλιά αυτόν που την έχει μεγαλύτερη, γιατί θα σας γαμά που θα σας γαμά, τουλάχιστον να το ευχαριστιέστε!

Τί φοβάστε; Μη τυχόν και βγεί πρώτο κόμμα το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών; Είστε απλά ηλίθιοι αν πιστεύετε ότι υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο. Το θέμα δεν είναι να βγάλεις με τη ψήφο σου κυβέρνηση, αλλά να αναγκάσεις με τη φήφο σου, αυτούς που θα εκλεγούν να προσπαθήσουν τουλάχιστον να συνεργαστούν και να σε αντιπροσωπεύσουν καλύτερα.

Μετά μπορείς να διεκδικήσεις αυτά που σου αναλογούν και να είσαι σίγουρος ότι πλέον δεν θα μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα «σφάλματα των άλλων»!

Από εκεί και πέρα, αν νοιώθεις υπέυθυνος πολίτης υπάρχουν πολλά πράματα να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Τόσες εθελοντικές οργανώσεις υπάρχουν και αν δεν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο, δώσε χρήμα.

Δίδαξε τα παιδιά σου σωστά! Να αποκτήσουν επαφή με τη φύση και να μάθουν να τη σέβονται. Άστα να διαφωνήσουν μαζί σου, άστα να αμφισβητήσουν εσένα, τη χώρα, την ιστορία, τα πάντα, ίσως μάθεις και εσύ κάτι από αυτό.

Ξεκόλλα από τις κλασσικές μαλακίες (Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια). Δεν φταίνε οι Τούρκοι για τις φωτιές, ούτε οι Εβραίοι. Δεν φταίνε που εσύ είσαι μαλάκας και από το καναπέ σου, κάνει αντιπολίτευση του κώλου. Αλήθεια πόσοι από εσάς που τα ρίχνετε όλα στους Γνωστούς Κακούς της Ελλάδας (Αμερικανούς, Τούρκους, Εβραίους, Αλβανούς), έχετε γνωρίσει αυτούς τους λαούς, έχετε διαβάσει κάτι παραπάνω για αυτούς, έχετε έστω γνωρίσει λίγο τη κουλτούρα τους … είμαι σίγουρος πως κανένας.

Η φωτιά αυτή που κατέκαψε τη μισή Ελλάδα ελπίζω να έχει αφανίσει εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα δάσους και τις λάθος νοοτροπίες μας. Τα δάση θα πάρουν χρόνια να ξαναδημιουργηθούν, οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν πρόκειται να επιστρέψουν, ας μην πάνε όλα αυτά χαμένα και ας μην είναι η «αφύπνισή» μας πρόσκαιρη.

Εν κατακλείδι, αυτό που δεν ξέρω και με στενοχωρεί είναι τί θα πω σε 20 χρόνια στο γιό μου που ακόμα μπουσουλάει, όταν με ρωτήσει «Τί κάνατε μπαμπά μετά τις φωτιές του 2007;!»

Ελπίζω να έχω να του πω «Αλλάξαμε ως Έλληνες!»

Σημ. Δεν είμαι ο μόνος με αυτή την άποψη. Συμφωνούμε μέχρι στιγμής οι ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, ThinkInAdvance, kaltsovrako και cpil. Οι φωτογραφίες είναι από ThinkInAdvance και kaltsovrako.


Responses

 1. Φίλε Νικόλα, το ερώτημα που θέτεις στο τέλος για το τι θα απαντήσεις στο γιο σου, εγώ ήδη το βιώνω με την 3μισυ χρονών κόρη μου. Και αλήθεια σου λέω, αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, γιατί δεν ξέρω τι να του απαντήσω αυτού του παιδιού. Κι επίσης γιατί βλέπω σε τι χάλια θα μεγαλώσει…

  Άστα…

 2. Συμφωνώ, αλλά εχω να επισημάνω κάτι:
  το εκλέγειν, δεν είναι δικαίωμα.
  Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

 3. Μια καλύτερη πρόταση.

  Ας ψηφίσει όποιος θέλει ό,τι θέλει. Αλλά ας μην γυρίσει στον καναπέ του. Ας ενεργοποιηθεί, όχι μόνος του, συλλογικά. Δύσκολο; Εδώ μας θέλω.

  Έχει καταγραφεί στην ιστορία ότι επέτειοι μία κάθε τέσσερα χρόνια του θανάτου του πολίτη (γιατί αυτό είναι οι εκλογές) δεν έφεραν καλύτερες μέρες. Οι ζωντανές κοινωνίες τις έφεραν.

  Τα χωριά που σώθηκαν από τις φωτιές ήταν αυτά που αυτοοργανώθηκαν χωρίς να περιμένουν το κράτος να λύσει τα προβλήματά τους, όταν αυτό είχε καταρρεύσει.

  Κάντε το και όλοι εσείς. Πως; Αν περιμένετε έναν αρχηγό να σας πει το πως, για να τον ακολουθήσετε, στα ίδια γυρνάμε. Χρυσές συνταγές δεν υπάρχουν.

  Στις πραγματικά δύσκολες μέρες που έρχονται όλα αυτά είναι πλέον θέμα επιβίωσης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: